Սալորի զարմանահրաշ ջեմ՝ պատրաստված ընկույզով
Բաղադրիչներ
1. Սալոր – 1 կգ
2. Շաքարավազ – 900 գ
3. Ընկույզ – 100 գ
4. Ջուր – 1.2 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
1. Ընկույզի վրա եռացրած ջուր լցնել և թողնել 10 րոպե:
2. Սալորից հեռացնել կորիզները, ջուր ավելացնել և եփել մոտ 10 րոպե մինչև փափկելը:
3. Ավելացնել շաքարավազը և ընկույզը:
4. Եփել ցածր կրակի վրա մինչև պատրաստ լինելը՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով ևս 40 րոպե:
5. Տաք ջեմը լցնել բանկաների մեջ և փակել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը