Բաժիններ՝

Եթե սառնարանում մածուն է մնացել, ապա շատ արագ պատրաստեք համեղ մեղրաբլիթներ

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 2-2.5 բաժակ
2. Մածուն – 350 մլ
3. Ձվի դեղնուց – 2 հատ
4. Ձվի սպիտակուց – 1 հատ
5. Շաքարավազ – 1 բաժակ
6. Մեղր – 1 ճ/գ
7. Բուսայուղ – 3 ճ/գ
8. Սոդա – 1 թ/գ

Պոմադկայի համար

1. Ձվի սպիտակուց – 1 հատ
2. Շաքարավազ – 3 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Հարել դեղնուցները և մեկ սպիտակուցը մեղրի և շաքարավազի հետ, ավելացնել մածունը և բուսայուղը: Նորից մի փոքր հարել:

2. Ավելացնել մաղած ալյուրը սոդայի հետ և հունցել ոչ պինդ խմոր:

3. Գրտնակել խմորը 1 սմ հաստության շերտի, բաժակով մեղրաբլիթներ ձևավորել և շարել պերգամենտով պատված տապակին:

4. Թխել 180 աստիճանում, 25 րոպե:

5. Պոմադկայի համար. հարել 1 հատ սպիտակուցը 3 ճ/գ շաքարավազի հետ՝ մինչև շաքարավազի լրիվ հալչելը, բայց չհասցնել պինդ վիճակի:

6. Պատրաստի մեղրաբլիթները հանել ջեռոցից և վրան արագ 2 շերտով պոմադկա քսել և նորից դնել ջեռոցը՝ մոտ 10 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս