Բաժիններ՝

Իտալական կիրք. դասական խմոր իտալական պիցցայի համար

Բաղադրիչներ

1. Ջուր – 1 բաժակ
2. Ալյուր – 450 գ
3. Չոր դրոժ – 10 գ
4. Աղ – 1 ճ/գ
5. Շաքարավազ – 1 ճ/գ
6. Ձիթապտղի յուղ – 2 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Տաք ջրի մեջ լցնել աղը, շաքարավազը, դրոժը: Ավելացնել ալյուրի կեսը: Խառնել (լավ խմոր ստանալու համար պետք է ալյուրին ավելացնել 1/2 ճ/գ սպիտակաձավար):

2. Ավելացնել ձիթապտղի յուղը և աստիճանաբար խառնելով՝ ավելացնել մնացած ալյուրը:

3. Հունցել բավականին պինդ խմոր և դնել տաք տեղում: Ծածկել կափարիչով:

4. Բարձրացած խմորը տրորել: Ստացված խմորը բաժանել 2 մասի: Այդպես կստացվի խմոր 2 պիցցայի համար:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս