
Իտալական կիրք. դասական խմոր իտալական պիցցայի համար

Բաղադրիչներ
1. Ջուր – 1 բաժակ
2. Ալյուր – 450 գ
3. Չոր դրոժ – 10 գ
4. Աղ – 1 ճ/գ
5. Շաքարավազ – 1 ճ/գ
6. Ձիթապտղի յուղ – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Տաք ջրի մեջ լցնել աղը, շաքարավազը, դրոժը: Ավելացնել ալյուրի կեսը: Խառնել (լավ խմոր ստանալու համար պետք է ալյուրին ավելացնել 1/2 ճ/գ սպիտակաձավար):
2. Ավելացնել ձիթապտղի յուղը և աստիճանաբար խառնելով՝ ավելացնել մնացած ալյուրը:
3. Հունցել բավականին պինդ խմոր և դնել տաք տեղում: Ծածկել կափարիչով:
4. Բարձրացած խմորը տրորել: Ստացված խմորը բաժանել 2 մասի: Այդպես կստացվի խմոր 2 պիցցայի համար:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը