Բաժիններ՝

Պահոց կերակուր. «ծույլ» խնձորով շտրուդել

Բաղադրիչներ

1. Լավաշ – 3 հատ
2. Խնձոր – 5 հատ
3. Չամիչ – 100 գ
4. Շաքարավազ – 100 գ
5. Բուսայուղ – 50-100 մլ

Պատրաստման եղանակը

1. Նախ լվանալ չամիչը, վրան եռացրած ջուր լցնել և թողնել մոտ 10-15 րոպե, ինչից հետո թափել ջուրը:

2. Խնձորները մաքրել և քերել խոշոր քերիչով:

3. Խառնել քերած խնձորը չամիչի հետ:

4. Լավաշը կիսել երկու մասի: Վրան բուսայուղ քսել և շաղ տալ մոտ 1 ճ/գ շաքարավազ:

5. Ամբողջ տարածքով տարածել խնձորային միջուկը և փաթաթել ռուլետի նման:

6. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Ռուլետ-շտրուդելները շարել տապակին, վրան բուսայուղ քսել և մի փոքր շաքարավազ շաղ տալ:

7. Թխել շտրուդելները ջեռոցում մոտ 20 րոպե, որից հետո մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս