Տնական Նութելա. շատ ավելի համեղ և օգտակար
Շոկոլադե մածուկը պատրաստեք տնային պայմաններում:
Բաղադրիչներ
1. Կաթ – 1 բաժակ
2. Ալյուր – 1.5 ճ/գ
3. Շաքարավազ – 1 բաժակ
4. Կակաո – 2 ճ/գ
5. Կարագ – 1 ճ/գ
6. Պնդուկ կամ ընկույզ – 3 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Թասի մեջ խառնել շաքարավազը, կակաոն և ալյուրը:
2. Փոքր չափաբաժիններով ավելացնել կարագը: Անընդհատ խառնել:
3. Խառնուրդը ցածր կրակի վրա հասցնել եռման՝ անընդհատ խառնելով, որպեսզի չայրվի:
4. Բովել ընկույզը: Աղալ սրճաղացով կամ մանրացնել բլենդերի օգնությամբ:
5. Մանրացրած ընկույզը և կարագն ավելացնել մածուկի մեջ:
6. Եփել մինչև թթվասերի պնդության հասնելը:
7. Պատրաստի մածուկը սառեցնել, լցնել բանկայի մեջ և պահպանել սառնարանում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը