Բաժիններ՝

Հայկական խոհանոց. Սպիտակաձավարով պատրաստված տորթ՝ «Շամալի»

Բաղադրիչներ

Խմորի համար

1. Սպիտակաձավար – 440 գ
2. Շաքարավազ – 100 գ
3. Մածուն – 200 գ
4. Վանիլին
5. Սոդա – 5 գ

Օշարակի համար

1. Շաքարավազ – 200 գ
2. Ջուր – 100 գ
3. Կիտրոնի հյուլթ- 2 գ

Պատրասման եղանակը

1. Սպիտակաձավարը, շաքարավազը, մածունը, վանիլինը, սոդան խառնել՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:

2. Ստացված զանգվածը 1.5 սմ հաստությամբ շերտով տարածել նախապես կարագով պատած տապակի մեջ:

3. Թխել ջեռոցում՝ մինչև կարմրելը:

4. Թխվելուց հետո վրան օշարակ լցնել և կտրատել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս