
Հայկական խոհանոց. Սպիտակաձավարով պատրաստված տորթ՝ «Շամալի»

Բաղադրիչներ
Խմորի համար
1. Սպիտակաձավար – 440 գ
2. Շաքարավազ – 100 գ
3. Մածուն – 200 գ
4. Վանիլին
5. Սոդա – 5 գ
Օշարակի համար
1. Շաքարավազ – 200 գ
2. Ջուր – 100 գ
3. Կիտրոնի հյուլթ- 2 գ
Պատրասման եղանակը
1. Սպիտակաձավարը, շաքարավազը, մածունը, վանիլինը, սոդան խառնել՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
2. Ստացված զանգվածը 1.5 սմ հաստությամբ շերտով տարածել նախապես կարագով պատած տապակի մեջ:
3. Թխել ջեռոցում՝ մինչև կարմրելը:
4. Թխվելուց հետո վրան օշարակ լցնել և կտրատել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը