Տանը պատրաստված իդեալական խտացրած կաթ
Խտացրած կաթը մանկության, անհոգության խորհրդանիշն է և պարզապես շատ համեղ քաղցրեղեն:
Ինչպես պատրաստել խտացրած կաթ:
Բաղադրիչները.
1. Կաթ – 200 մլ
2. Շաքարի փոշի – 200 գ
3. Կարագ – 200 գ
Պատրաստման եղանակը.
1. Կաթսայի մեջ խառնել կաթը, շաքարի փոշին և կարագը: 
2. Կաթսան դնել թույլ կրակի վրա և խառնել մինչև բաղադրիչների լրիվ հալվելը: Փրփուրի առաջացումը նշանն է այն բանի, որ խառնուրդը սկսում է եռալ: 
3. Բարձրացնել կրակը և շարունակել եփել՝ անընդհատ խառնելով զանգվածը: Եթե զանգվածը սկսի չափից ավելի փրփրալ և բարձրանալ, մի փոքր իջեցնել կրակը: Կարևոր է խտացրած կաթը եփել եռման պահից սկսած՝ ուղիղ 10 րոպե: 
4. Եփելուց հետո կրակից վերցնել կաթսան և դնել սառը ջրի մեջ: Դա արվում է, որպեսզի խտացրած կաթը սառչի և պնդանա: 
5. Լցնել խտացրած կաթը հարմար և, ամենակարևորը՝ չոր բանկայի մեջ: Ծածկել բանկան և պահպանել սառնարանում: 
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

