Բաժիններ՝

Անուշաբույր մեղրաբլիթ՝ պատրաստված կեֆիրով

Այս մեղրաբլիթներ (Пряник) կհիշեցնեն Ձեզ Ձեր մանկության համերը:

Բաղադրիչները.

1. Կեֆիր (մածուն) – 350 մլ
2. Շաքարավազ – 1 բաժակ
3. Ձվի 2 դեղնուց և 1 սպիտակուց
4. Մեղր – 1 ճ/գ
5. Բուսայուղ – 3 ճ/գ
6. Սոդա – 1 թ/գ
7. Ալյուր – մոտ 2-3 բաժակ

Պոմադկա.

1. Ձվի 1 սպիտակուց
2. Շաքարավազ – 3 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը.

1. Առանձնացնել 1 ձվի սպիտակուցը: Այն հետո պետք է գալու:

2. Ձվերը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել մեղրը և կեֆիրը:

3. Ալյուրը խառնել սոդայի հետ: Աստիճանաբար միացնել բոլոր բաղադրիչները: Պետք է ստացվի բավականին պինդ խմոր:

4. Սեղանի վրա բացել խմորը մոտ 1 սմ հաստության:

5. Բաժակով ձևավորել մեղրաբլիթները և շարել պերգամենտով պատած տապակի վրա:

6. Թխել նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 25 րոպե:

7. 3 ճ/գ շաքարավազը հարել նախօրոք այն կողմ դրած սպիտակուցով: Ստացված պոմադկայով պատել մեղրաբլիթները: Դա պետք է անել շատ արագ, քանի դեռ մեղրաբլիթները չեն սառչել:

8. Պոմադկայով պատելուց հետո թխել ևս 10 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս