Բաժիններ՝

Մանդարինի կեղևն օգտագործելու 10 օգտակար տարբերակ

Տարվա եղանակներից ձմեռը սիրելու պատճառներից մեկը մանդարինի առատությունն է: Փոքրիկ նարնջագույն  մրգի հոտը կարելի է զգալ ամեն անկյունից:

Հենց մրգի բուժական հատկությունների մասին գրեթե բոլորը գիտեն: Միրգը պարունակում է С, D և К վիտամիններ: Բայց մրգի արժեքը միայն պտղի մեջ չէ:

Takprosto.cc կայքն առաջարկում է մանդարինի կեղևն օգտագործելու 10 հեշտ և օգտակար տարբերակ:

1. Մանդարինով թեյ

Կարդացեք նաև

Մանդարինի կեղևը կարելի է լվանալ և ավելացնել սև թեյի մեջ: Բացի նրանից, որ թեյը կունենա հրաշալի բույր և համ, այն կլինի նաև ավելի օգտակար: Մանդարինի կեղևն այս կերպ խորհուրդ է տրվում օգտագործել հատկապես վիրուսների շրջանում:

2. Ուտեստի բաղադրիչ

Մանդարինի քերած կեղևը շատ է օգնում համեղ ուտեստներ պատրաստելիս: Պարզապես քերեք այն ու ավելացրեք աղցանների մեջ, մսային ուտեստներ պատրաստելիս: Այն հրաշալի բույր կտա ցանկացած ուտեստի:

3. Մանդարինե քաղցրավենիք

Կարել է պատրաստել համեղ քաղցրավենիք հենց մանդարինի կեղևից:

Պատրաստելու համար  անհրաժեշտ է.

1. Լավ լվանալ կեղևը և մաքրել ներսի կողմում առաջացող սպիտակ շերտից: Սպիտակ հատվածը կդառնանա և կփչացնի քաղցրավենիքի համը:

2. Երկարությամբ կտրատեք կեղևը և լցրեք սառը ջրի մեջ: Թողեք 2 ժամ:

3. 2 բաժակ ջուր եռացրեք, որի մեջ լցրեք 2 բաժակ շաքարավազ: Խառնեք լուծույթը հանդարտ կրակի վրա:

4. Լցրեք կեղևը լուծույթի մեջ և եփեք 30 վայրկյան: Եթե կեղևը չի փափկել, ապա մի փոքր ևս եփեք:

5. Քամեք կեղևը և թաթախեք շաքարի փոշու մեջ:

6. Չորացրեք կեղևը վառարանում: Մի քանի րոպե հետո հրաշալի քաղցրավենիքը պատրաստ է:

4. Բազմաթիվ հիվանդություններ բուժող թուրմեր

Մանդարինի կեղևով պատրաստված թուրմերն օգտագործում են հատկապես հարբուխի ժամանակ: Կարելի է օգտագործել նաև բրոնխիտի ժամանակ:

Պարզապես պետք է մանդարինի կեղևը լցնել 2 բաժակ եռացրած ջրի մեջ: Մի փոքր թողնելուց հետո 5-6 րոպե եռացնել և թողնել մեկ ժամ: Այս թուրմը կարելի է խմել օրը 3 անգամ՝ ուտելուց 15 րոպե առաջ:

Մանդարինի կեղևով պատրաստած թուրմը օգնում է նաև սթրեսի ժամանակ: Կեղևի բաղադրության մեջ մտնող   եթերային յուղերը  հանգստացնում եմ նյարդերը, կարգավորում են ճնշումը, օգնում են գլխացավերի դեպքում: Սթրեսը հաղթահարելու համար կարելի է նաև լոգանք ընդունել՝ ջրի մեջ ավելացնելով նաև մանդարինի կեղև:

mandarin (2)

4. Կոսմետիկ միջոցներ

Մանդարինի կեղևը բնությունից տրված լավագույն կոսմետոլոգիական միջոցն է: Կոսմետոլոգների շրջանում մեծ հեղինակություն է վայելում մանդարինի ջուրը: Դա պատրաստելը շատ հեշտ է: Պարզապես սառը ջրի մեջ ավելացրեք շատ մանր կտրատած մանդարինի կեղևը և թողեք մի քանի ժամ: Այս ջրով կարելի է մաքրել դեմքը: Այն կթարմացնի, կսպիտակեցնի և կերիտասարդացնի մաշկը:

Մանդարինի կեղևով կարելի է պատրաստել նաև սկրաբ: Մանդարինի չորացրած, խաշած   և քերած կեղևով լվացեք դեմքը: Միանգամից եռակի օգուտ՝ մերսում, բույր և մաշկին անհրաժեշտ վիտամիններ:

6. Պայքար ցեցի դեմ

Պարզապես դրեք մանդարինի  լվացած և չորացրած կեղևներով տարան հագուստի պահարանում և կմոռանաք ցեցի գոյության մասին:

7. Տնային բույսերի պահապան

Մանդարինի թարմ կեղևը կարելի է լցնել տնային բույսերի տարաների մեջ: Այն կհագեցնի հողը, բացի այդ՝ թույլ չի տա, որ հողի խոնավության հոտը տարածվի տանը:

Բացի այդ, բոլոր նրանք, ովքեր տանը կատու ունեն, կարող են տարայի ափսեի վրա լցնել մանդարինի կեղև, որպեսզի կատուն չվնասի բույսի տերևները, այլ ուտի կեղևը:

8. Համեմունք

Մանդարինի քերած կեղևը հրաշալի համեմունք է: Այն հրաշալի բույր կպարգևի ցանկացած ուտեստի, հատկապես՝ ապուրներին:

9. Օդափոխիչ

Եթե ուզում եք, որ տանը միշտ տիրի մանդարինի բույրը, ապա պարզապես ապակե ամանների մեջ, որպես դեկոր, լցրեք քարեր, ծաղիկներ և մանդարինի կեղև: Սա օդը թարմացնող ամենաբնական միջոցն է:

10. Դեկոր

Մանդարինի կեղևով կարելի է դեկորի բազմաթիվ նմուշներ պատրաստել: Դրանք և կգեղեցկացնեն տան տեսքը, և թարմություն կհաղորդեն:

Մանդարինի կեղևից կարելի է նաև պատրաստել մոմակալներ:

Սիրարփի Աղաբաբյան

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս