Չինացի գիտնականները պարզել են, թե որ միրգն է ամենաօգտակարը սրտի համար
Ռուսական Rosbalt լրատվական գործակալության փոխանցմամբ՝ չինացի գիտնականները փորձարկել են մի շարք մրգեր՝ պարզելու համար, թե դրանցից որ մեկն է ամենաօգտակարը սրտի համար: Առաջատարը դարձել է ծիրանը:
Վերջինս սրտանոթային համակարգը պահում է տոնուսի մեջ և օրգանիզմը պաշտպանում է մեծ քանակությամբ հիվանդություններից, ինչը հնարավոր է դառնում նրանում առկա կալիումի շնորհիվ: Այդ տարրը բարելավվում է անոթների վիճակը, օգնում է օրգանիզմից թույների դուրս բերմանը և մասնակցում է արյան ճնշման կարգավորմանը:
Ծիրանի մեջ առկա միներալներն ու վիտամինները բարձրացնում են օրգանիզմի դիմադրողականությունը՝ ընդդեմ վարակիչ հիվանդությունների, իսկ բետա-կարոտին պիգմենտը խոչընդոտում է ուռուցքային հիվանդությունների առաջացմանը: Ծիրանի հյութն օժտված է հակաբիոտիկ ակտիվությամբ: