Պիցցա՝ առանց խմորի
Բաղադրիչներ
1. Կարտոֆիլ – 2 հատ
2. Եգիպտացորենի օսլա – 1 ճ/գ
3. Ձու – 1 հատ
4. Խոզապուխտ – 3-4 շերտ
5. Կապար – 10-12 հատ
6. Պանիր Գաուդա – 30 գ
7. Պանիր Մոցարելա – 30 գ
8. Պանիր Գրանա Պադանո – 20 գ
9. Չորացրած սոխ – 1 թ/գ
10. Սև աղացած պղպեղ – 1 թ/գ
11. Սոուս Պեստո – 3 ճ/գ
12. Ձիթապտղի յուղ – 1 ճ/գ
13. Աղ՝ ըստ ճաշակի
14. Իտալական կանաչիներ – 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
1. Կարտոֆլը մաքրել, անցկացնել միջին քերիչով, ձեռքով լավ սեղմել՝ հյութը քամելու համար:
2. Քերած կարտոֆիլին ավելացնել ձուն, օսլան, սև աղացած պղպեղը, չորացրած սոխը, աղ անել:
3. Տապակը պատել պերգամենտով, վրան ծիթապտղի յուղ քսել և ձևավորել կարտոֆիլային բլիթ: 5-7 րոպե թխել 200 աստիճան ջեռոցում՝ մինչև կեղև ձևավորվելը:
4. Մոցարելան կտրատել շրջանակներով, Գաուդան՝ բարակ եռանկյունիներով:
5. Խոզապուխտը կտրատել բարակ շերտերով:
6. Ջեռոցից հանել կարտոֆիլային բլիթը, վրան սոուս Պեստո տարածել (կարելի է նաև կետչուպ, կամ յուրաքանչյուր այլ լոլիկային սոուս):
7. Վրան տեղաբաշխել բեկոնը, կապարը, երկու տեսակի պանիրները, իտալական կանաչին և քերած Գրանա Պադանոն: Վերադարձնել պիցցան ջեռոց և թխել միջուկով ևս 7-10 րոպե:
8. Պատրաստի պիցցան կտրատել և մատուցել թարմ խնկածաղկի տերևներով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը