10 թունավոր մթերք, որոնք մենք օգտագործում ենք ամեն օր
elle.ru կայքը կազմել է այն 10 թունավոր մթերքների ցանկը, որոնք մենք օգտագործում ենք ամեն օր:
1. Շատերը կարծում են, թե արախիսը, ինչպես ընկույզը, օգտակար է: Ըստ կայքի՝ առանց որոշակի գենի ներարկման՝ այն չի պահպանվում, իսկ այդ գենը վտանգավոր է առողջության համար:
2. Իր սկզբնական վիճակում և քիչ օգտագործելու դեպքում կարմիր ձկնկիթն օգտակար է:
Այն շատ կարճ է պահպանվում, այդ պատճառով հաճախ են դրանում ներարկում նյութեր, որոնք կարող են վնասել առողջությանը:
3. Բարբարիս կոնֆետները ևս նկարող են վտանգավոր լինել, քանի որ, ըստ կայքի, դրանք պատրաստվում են քիմիական նյութերի օգտագործմամբ:
4. Մենք արդեն սովորել ենք, որ երշիկեղենն առողջ սննդի շարքին չի կարելի դասել:
5. Շպրոտը պարունակում է որոշակի նյութեր, որոնք, հավաքվելով օրգանիզմում, կարող են անցանկալի հետևանքների պատճառ դառնալ:
6. Ըստ կայքի՝ վնասակար կարող է լինել նաև երկար ժամանակ պահպանվող կաթնամթերքը:
Եթե կաթը երկու շաբաթից ավելի պահպանման ժամկետ ունի, նշանակում է՝ դրանում հակաբիոտիկներ կան:
7. Նախկինում ձմերուկը վաճառքում հայտնվում էր օգոստոս ամսից ոչ շուտ:
Այսօր ձմերուկ կարելի է գնել ողջ տարվա ընթացքում, ինչը նշանակում է, որ դրանք աճեցվում են քիմիայի արդյունքում:
8. Այսօր վաճառքում հայտնվում են նաև հավի մսեր, որոնք ստացվում են հորմոնների ներարկման արդյունքում:
9. Ըստ կայքի՝ որոշ մասնագետներ պնդում են, որ հալեցրած պանիրը չի մարսվում օրգանիզմի կողմից:
10. Քաղցր գազավորված ըմպելիքները շաքարի, քիմիայի և գազերի միախառնման արդյունք են: Դրանք և՛ ավելորդ քաշի ավելացման պատճառ են դառնում, և՛ վնասում են օրգանիզմին: