Բաժիններ՝

Ինչպես տանը պատրաստել պոկե

Պոկեն ամբողջ աշխարհում հայտնի հավայան ուտեստ է, որը հավաքվում է ինչպես կոնստրուկտորը։ Յուրաքանչյուրը կարող է այն պատրաստել տանը. պարզապես պետք է հասկանաք հավաքման հիմնական կանոնները։ Lenta.ru-ն, խոհարարների և տեխնոլոգների հետ համատեղ, առաջարկում է պոկեի ամենահաջող բաղադրատոմը, որը հեշտությամբ կարող եք կրկնել տանը։

Ի՞նչ է պոկեն

Պոկեն հավայան ուտեստ է, որը պատրաստվում է բրնձից, բանջարեղենից, ձկից և քաղցր ու թթու սոուսից:

«Պոկե» (poke) բառը թարգմանաբար նշանակում է «կտորների կտրատված»:

«Ի սկզբանե պոկեն պարզ նախուտեստ էր, որը ձկնորսները պատրաստում էին թարմ որսած թյունոսից կամ այլ ձկներից։ Նրանք այն կտրատում էին խորանարդիկների, ավելացնում ծովի աղ, ջրիմուռ և կուկուի ընկույզ. արագ, համեղ և կշտացնող ուտեստ»,- Lenta.ru-ին բացատրել է MYBOX ճապոնական և ասիական խոհանոցի ռեստորանների ցանցի տեխնոլոգիական բաժնի ղեկավար Մաքսիմ Կապլունովը։

Այժմ գրեթե բոլոր ասիական ռեստորաններում կարող եք գտնել պոկեի մի շարք տարբերակներ: Որոշ հաստատություններ այցելուներին առաջարկում են պատրաստի պոկե տարբերակներ, մինչդեռ մյուսները հյուրերին հնարավորություն են տալիս ինքնուրույն պատրաստել ուտեստը տարբեր բաղադրիչներից:

Պոկեի բաղադրիչները

«Պոկեի հիմնական բաղադրիչներն են ձուկը, բանջարեղենը և հացահատիկը։ Կարող եք բազմազանեցնել ուտեստը՝ ավելացնելով մրգեր (մանգո, արքայախնձոր), ջրիմուռներ (ջրիմուռ, նորի), սոխ, լոբի, սունկ»,- Lenta.ru-ի հետ զրույցում ասել է «Kalabasa» ռեստորանի խոհարար Անդրեյ Լիսոգորը։

Ինչի՞ց են պատրաստում պոկեն

  • Բրինձ. սուշիի կամ շագանակագույն բրինձ։ Կարելի է փոխարինել քինոայով։
  • Ձուկ. թյունոս կամ սաղմոն։ Ձկան փոխարեն կարելի է ավելացնել ծովախեցգետին, հավ կամ տոֆու։
  • Բանջարեղեն. վարունգ, լոլիկ, ավոկադո, կաղամբ։
  • Սոուս. տերիյակի, միսո, սրիրաչա կամ սոյայի սոուս։
  • Լրացուցիչ բաղադրիչներ. համեմ, կանաչ սոխ, չիայի սերմեր, ջրիմուռի չիփսեր։

Ինչպես պատրաստել պոկե

  1. Պատրաստել խավարտը։
  2. Ձուկը, հավը կամ տոֆուն կտրել խորանարդիկների կամ շերտերի։
  3. Բանջարեղենը խորանարդաձև կտրատել։
  4. Ընտրել լրացուցիչ բաղադրիչները:
  5. Բոլոր բաղադրիչները դնել խորը ամանի մեջ՝ առանձին բաժիններով, չխառնել։
  6. Լցնել սոուսը և մատուցել:

Ինչպես մատուցել պոկեն

Պոկեն ճիշտ է մատուցել խորը ափսեի մեջ՝ առանց բաղադրիչները խառնելու։ Սոուսը կարելի է մատուցել առանձին տարայի մեջ, որպեսզի ուտեստը համտեսող անձը կարողանա ինքնուրույն որոշել, թե որքան չափաբաժին սոուս է ցանկանում օգտագործել։

Դասական պոկեի բաղադրատոմսը

Դասական պոկեն պատրաստվում է սաղմոնով: Այս բաղադրատոմսը Lenta.ru-ին առաջարկել է «Вилка событий» խոհարարական տարածքի գործադիր տնօրեն Մաքսիմ Մոսալցևը:

Բաղադրիչները

1. Սուշիի բրինձ – 150գ
2. Սաղմոն – 120 գ
3. Ավոկադո – 50 գ
4. Վարունգ – 50 գ
5. Ջրիմուռ – 30 գ
6. Մայոնեզ – 2 ճ/գ
7. Կարմիր ձկնկիթ – 1 թ/գ
8. Քունջութի սերմեր – 1 թ/գ
9. Կանաչ սոխ

Պատրաստման եղանակը

1. Բրինձը եփել, սառեցնել, ավելացնել բրնձի քացախ:

2. Հում սաղմոնը խորանարդաձև կտրատել և խառնել մի փոքր մայոնեզի հետ:

3. Բրինձը լցնել ամանի մեջ, ավելացնել սաղմոնի կտորները, կտրատած մյուս բաղադրիչները:

4. Ավելացնել մնացած մայոնեզը:

5. Ցանել քունջութի սերմեր, ձկնկիթ և կանաչ սոխ։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս