Բաժիններ՝

Չկմերուլի

Բաղադրիչներ

Հավ կամ ճուտ (1,5 կգ) – 1 հատ

սխտոր – 1 պճեղ

կաթ – 250 մլ

սերուցքային կարագ – 50 գր

խմելի սունելի

կարմիր պղպեղ

համեմ

վրացական համեմունքներ՝ ըստ ցանկության

աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Հավը բացել մեջտեղից և թակել, ավելացնել համեմունքները, թողնել կես ժամ։

Թավայի մեջ տաքացնել բուսայուղը և հավը տապակել՝ փակ վիճակում։

Վերցնել կրակի վրայից, սառչելուց հետո այն կտրատեք։

Թանձրուկի պատրաստման համար անհրաժեշտ է թավայի մեջ հալեցնել սերուցքային կարագը և տապակել ճզմած սխտորը, ավելացնել աղը և կաթը։ Եռման աստիճանի հասնելոըց հետո կրակը ցածրացնել և թողնել ևս մի քանի րոպե եփվի՝ մինչև թանձր զանգված ստացվի։

Հավը լցնել ջեռոցի խորը տապակի մեջ և վրան ավելացնել թանձրուկը։

15 րոպե դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս