Ինչպես ընտրել տավարի միս սթեյքերի համար. խոհարար
Կատարյալ ռեստորանման սթեյք պատրաստելու համար դուք պետք է ընտրեք միս, որը մոտենում է իր պիտանելիության ժամկետին: Այս մասին Газета.Ru-ին ասել է Drinks@Dinners ռեստորանի շեֆ-խոհարար Եվգենի Միխայլովը։
«Վաճառքի համար սթեյք պատրաստող ընկերությունները հավատարիմ են մսի թաց հնեցման տեխնոլոգիային, համապատասխանաբար, փաթեթավորման մեջ միսը կշարունակի հնանալ»,- shantnews-ի փոխանցմամբ՝ պարզաբանել է նա։
Սթեյք ընտրելիս կարևոր է դիտարկել մսի գույնը և փաթեթավորման ամբողջականությունը:
«Առաջին հերթին ուշադրություն դարձրեք փաթեթավորմանը. Այն պետք է լինի ամբողջական, առանց «վակուումի», իսկ սթեյքի գույնը՝ կարմիր կամ շագանակագույն»,- ասել է նա։
Միխայլովը եփելուց առաջ խորհուրդ է տալիս ուշադրություն դարձնել մսի հոտին։
«Այն չպետք է պարունակի լյարդի «բույր», դա վկայում է նրա անորակության մասին»,- զգուշացրել է նա։