Սնկով փլավ. անուշաբույր, համեղ և պարզ
Բաղադրիչներ
1. Բրինձ – 2 բաժակ
2. Շամպիոնիոն – 500 գ
3. Գազար – 1 հատ
4. Սոխ – 1 հատ
5. Սխտոր – 2 հատ
6. Չիլի պղպեղ
7. Ջուր – 2 բաժակ
8. Համեմունքներ՝ զիրա, խնկածաղիկ, աղ, պղպեղ, համեմունք փլավի համար
Պատրաստման եղանակը
1. Գազարը շերտատել, սոխը և շամպինիոնը կտրատել:
2. Սոխը տապակել ձիթայուղով բարձր կրակի վրա՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը, հետո ավելացնել գազարը և շապինիոնը:
3. Ավելացնել համեմունքները և մի փոքր ջուր, շոգեխաշել մի քանի րոպե:
4. Հետո ավելացնել բրինձը, ուղղել կաթսայով մեկ, չխառնել:
5. Ջուր լցնել, ավելացնել սխտոր և չիլի, ծածկել կափարիչով և պատրաստել 7 րոպե՝ բարձր կրակի վրա:
6. Կրակը իջեցնել մինիմումի և եփել մինչև լրիվ պատրաստ լինելը:
7. Խառնել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը