
Բժիշկը խորհուրդ է տվել կանաչ բանան ուտել

Կանաչ բանանն ավելի առողջարար է, քան հասածը, ասում է ինֆեկցիոն հիվանդությունների մասնագետ Մարգարիտա Պրովոտրովան:
Մեկ միջին հասուն բանանը, նրա խոսքերով, պարունակում է մոտ երեք գրամ մանրաթել, որի մեկ երրորդը առողջ սննդային մանրաթել է: Ուստի, պարզաբանել է Պրովոտորովան, հասած բանանը կարող է առաջարկվել որպես քաղցրի այլընտրանք։
Նրանց համար, ովքեր ցանկանում են ամբողջությամբ վերացնել քաղցր մրգերն իրենց սննդակարգից, կանաչ բանանը հարմար է. դրանք պարունակում են առողջ չմարսվող (դիմացկուն) օսլա և պեկտին ավելի մեծ քանակությամբ, քան հասունը:
«Նման մրգերը ձեզ ավելի երկար են պահում կուշտ զգալու համար, պարունակում են ավելի քիչ շաքար և ավելի շատ մանրաթելեր՝ չմարսվող օսլայի և պեկտինի տեսքով»,- ըստ shantnews-ի՝ ասել է Պրովոտովան: Նա ընդգծել է, որ կանաչ բանանի օգտագործումը օգնում է նորմալացնել աղիներում օգտակար միկրոֆլորան։