Սննդաբանը խոսել է ուղեղի վրա սխտորի անսպասելի ազդեցության մասին
Սխտոր ուտելն օգտակար է ուղեղի համար, ասել է դիետոլոգ Ելենա Սոլոմատինան։ Նա, shantnews-ի փոխանցմամբ՝ բացատրել է այս բանջարեղենի անսպասելի ազդեցությունը առողջության վրա։
Սոլոմատինայի խոսքով՝ սխտորի մեջ պարունակվող բջջանյութն օգտակար է ուղեղի համար։ Բացի դրանից, այն պաշտպանում է արյան անոթների պատերը խոլեստերինից։
Սննդաբանը հավելել է, որ խոլեստերինը կպչում է միայն արյունատար անոթների բորբոքված պատերին։ Հարթ մակերեսը, ըստ նրա, չի լցվի։ Սոլոմատինան նշել է նաև այն համեմունք, որն օգնում է քիչ ուտել։ Խոսքը դարչինի մասին է, ըստ սննդաբանի՝ դարչինը կարող է կանխել 2-րդ տիպի շաքարախտի գերսնումը։