Բաժիններ՝

Էնդոկրինոլոգը` հնդկաձավար ուտելու տհաճ հետևանքների մասին

Հնդկաձավարի օգտագործման պատճառով կարող են առաջանալ այրոց, գազեր և այլ տհաճ հետևանքներ, վստահ է էնդոկրինոլոգ, սննդաբան Նատալյա Լազուրենկոն։ Այս մասին, shantnews-ի փոխանցմամբ՝ նա խոսել է «Մոսկվա-24»-ին տված հարցազրույցում։

Եթե ​​մարդն ունի գրգռված աղիքի համախտանիշ, դիսբակտերիոզ, բակտերիաների գերաճ կամ ենթաստամոքսային գեղձի ֆերմենտների պակաս, ապա մարմինը կարող է պատշաճ կերպով չընկալել այս հացահատիկը,- ասել է բժշկուհին։

Դիետոլոգը զգուշացրել է, որ նիհարել ցանկացողները չպետք է հնդկաձավար ուտեն հավելումներով, օրինակ՝ կաթով ու շաքարով։

«Եթե մարդը ձգտում է նորմալացնել իր նյութափոխանակությունը, արյան շաքարի մակարդակը կամ նիհարել, ապա ավելի լավ է շաքարը փոխարինել մրգերով, հատապտուղներով կամ չորացրած մրգերով», – բացատրել է Լազուրենկոն: Այնուամենայնիվ, նա ընդգծել է. եթե մարդը կանոնավոր կերպով սպորտով է զբաղվում, ապա հնդկաձավարի շիլան վնաս չի լինի կազմվածքի համար հավելումներով։

Եզրափակելով՝ բժիշկն ասել է նաև հնդկաձավարի ճիշտ պատրաստման մեթոդը. Դիետոլոգի խոսքով, այն, ինչպես մյուս հացահատիկները, պետք է թրջել եփելուց առաջ՝ ֆիտինաթթուն հեռացնելու համար, իսկ հետո օգտագործել ինչպես ցանկանում եք: Նման բուժումից հետո, վստահ է Լազուրենկոն, մարդը չի հանդիպի որովայնի փքվածության և այլ բացասական հետևանքների՝ հնդկաձավար ուտելուց։

Ավելի վաղ բժիշկ Նիկոլայ Դուբինինն ասել էր առանց կալորիաները հաշվելու մարզավիճակը պահպանելու միջոց։ Նա վստահ է, որ նիհարելու համար պետք է ուտել բազմազան սնունդ։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս