«Վատ է ուղեղի համար». նյարդաբանը անվանել է ամենավնասակար մթերքը
Նյարդաբան Ալեքսանդրա Ալյոխինան «Медикфорум» նախագծին պատմել է յուղոտ մթերքների վտանգների մասին ոչ միայն սրտի, այլև ուղեղի համար։
Փորձագետի խոսքով՝ խոլեստերինով և ճարպերով հարուստ մթերքները կարող են հրահրել դեմենցիայի և Ալցհեյմերի հիվանդության արագ զարգացմանը։ Կարմիր մսի սթեյքերը և կարագը հարուստ են հագեցած ճարպերով, որոնք բարձրացնում են վատ խոլեստերինի մակարդակը օրգանիզմում:
«Խոլեստերինով և ճարպերով հարուստ մթերքները կարող են արագացնել ուղեղում բետա-ամիլոիդային թիթեղների ձևավորումը: Այս կպչուն սպիտակուցային կլաստերները մեղադրվում են այն վնասների մեծ մասի համար, որոնք տեղի են ունենում Ալցհեյմերի հիվանդությամբ տառապող մարդկանց ուղեղում, որը հանդիսանում է դեմենցիայի ամենատարածված պատճառը», – ասել է նյարդաբանը:
Լուսանկարը՝ edimdoma.ru
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը