Բաժիններ՝

«Վատ է ուղեղի համար». նյարդաբանը անվանել է ամենավնասակար մթերքը

Նյարդաբան Ալեքսանդրա Ալյոխինան «Медикфорум» նախագծին պատմել է յուղոտ մթերքների վտանգների մասին ոչ միայն սրտի, այլև ուղեղի համար։

Փորձագետի խոսքով՝ խոլեստերինով և ճարպերով հարուստ մթերքները կարող են հրահրել դեմենցիայի և Ալցհեյմերի հիվանդության արագ զարգացմանը։ Կարմիր մսի սթեյքերը և կարագը հարուստ են հագեցած ճարպերով, որոնք բարձրացնում են վատ խոլեստերինի մակարդակը օրգանիզմում:

«Խոլեստերինով և ճարպերով հարուստ մթերքները կարող են արագացնել ուղեղում բետա-ամիլոիդային թիթեղների ձևավորումը: Այս կպչուն սպիտակուցային կլաստերները մեղադրվում են այն վնասների մեծ մասի համար, որոնք տեղի են ունենում Ալցհեյմերի հիվանդությամբ տառապող մարդկանց ուղեղում, որը հանդիսանում է դեմենցիայի ամենատարածված պատճառը», – ասել է նյարդաբանը:

Լուսանկարը՝ edimdoma.ru

Կարդացեք նաև

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս