Թարմ աղցան վարունգով և անանուխով
Բաղադրիչներ
1. Վարունգ – 8 հատ
2. Սամիթ – 1 փունջ
3. Անանուխ – 1 փունջ
4. Սոխ – 1 հատ (կարմիր)
5. Հունական յոգուրտ – 200 գ
6. Թթվասեր – 2 ճ/գ
7. Կիտրոնի հյութ – 1 ճ/գ
8. Սխտոր – 2 ատամիկ
9. Աղ, պղպեղ՝ ըստ ցանկության
10. Շաքարավազ
11. Ձիթապտղի յուղ – 1 ճ/գ
12. Ջուր – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Վարունգը լվանալ և բարակ շերտատել: Լցնել տարայի մեջ:
2. Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել և ավելացնել վարունգին:
3. Անանուխը և սամիթը մանրացնել, ավելացնել վարունգին և սոխին:
4. Փոքր ամանի մեջ լցնել յուգուրտը, ավելացնել թթվասերը, կիտրոնի հյութը, ճզմած սխտորը, աղը, պղպեղը, շաքարավազը, ձիթայուղը և ջուրը: Խառնել:
5. Ստացված սոուսն ավելացնել աղցանին, խառնել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը