Բաժիններ՝

Թարմ աղցան վարունգով և անանուխով

Բաղադրիչներ

1. Վարունգ – 8 հատ
2. Սամիթ – 1 փունջ
3. Անանուխ – 1 փունջ
4. Սոխ – 1 հատ (կարմիր)
5. Հունական յոգուրտ – 200 գ
6. Թթվասեր – 2 ճ/գ
7. Կիտրոնի հյութ – 1 ճ/գ
8. Սխտոր – 2 ատամիկ
9. Աղ, պղպեղ՝ ըստ ցանկության
10. Շաքարավազ
11. Ձիթապտղի յուղ – 1 ճ/գ
12. Ջուր – 1 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Վարունգը լվանալ և բարակ շերտատել: Լցնել տարայի մեջ:

2. Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել և ավելացնել վարունգին:

3. Անանուխը և սամիթը մանրացնել, ավելացնել վարունգին և սոխին:

4. Փոքր ամանի մեջ լցնել յուգուրտը, ավելացնել թթվասերը, կիտրոնի հյութը, ճզմած սխտորը, աղը, պղպեղը, շաքարավազը, ձիթայուղը և ջուրը: Խառնել:

5. Ստացված սոուսն ավելացնել աղցանին, խառնել և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս