Տոնական հավի պատրաստման լավագույն բաղադրատոմսը
Բաղադրիչներ
1. Հավ – 1 կգ
2. Նարինջ – 500 գ
3. Մայոնեզ – 100 մլ
4. Սխտոր՝ ըստ ճաշակի
5. Աղ – 1 ճ/գ
6. Սև պղպեղ – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Նարինջը կլոր շերտերի բաժանել:
2. Հավի կաշին ձեռքերով առանձնացնել մսից, բայց չհանել:
3. Կաշվի և մսի արանքում տեղավորել նարնջի կտորները:
4. Պատրաստել սոուսը՝ խառնելով մայոնեզը, աղը և պղպեղը:
5. Հավը ներսից և դրսից պատել սոուսով:
6. Հավի մեջ նարնջի մնացած կտորները լցնել, ավելացնել սխտորը:
7. Պատրաստի հավը տեղափոխել յուղով պատված տապակի վրա:
8. Եփել 180 աստիճան ջեռոցում՝ մինչև պատրաստ լինի:
9. Մատուցելիս ավելացնել թարմ նարնջի կտորներ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը