Գետնանուշով տոնական թխվածքաբլիթներ՝ սիրելիների համար
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 1.5 բաժակ
2. Օսլա – 2 ճ/գ
3. Վանիլին – 2 ճ/գ
4. Փխրեցուցիչ – 2 ճ/գ
5. Աղ – 1 պտղունց
6. Շաքարավազ – 100 գ
7. Կարագ – 100 գ
8. Ձու – 1 հատ
9. Գետնանուշի կարագ – 120 գ
10. Յոգուրտ – 100 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Մաղով անցկացնել ալյուրը, ավելացնել օսլան, վանիլինը, փխրեցուցիչը, աղը և շաքարավազը:
2. Ավելացնել փոքր կտորների վերածած սառը կարագը, խառնել խմորը:
3. Այլ տարայի մեջ խառնել ձուն, գետնանուշի կարագը և յոգուրտը՝ մինչև միասեռ զանգված ստացվի:
4. Միացնել երկու զանգվածները և զգուշորեն խառնել:
5. Ստացված խմորից գնդեր ձևավորել, վրաները ձու քսել և գետնանուշ ցանել:
6. Թխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը