Խնձորով աջիկա ձմեռվա համար. ամենահամեղ տարբերակը
Բաղադրիչներ
1. Խնձոր (թթվաշ) – 500 գ
2. Լոլիկ – 2 կգ
3. Կարմիր բուլղարական պղպեղ – 1 կգ
4. Կծու պղպեղ – 100 գ
5. Գազար – 500 գ
6. Սխտոր – 200 գ
7. Արևածաղկի ձեթ – 1 բաժակ
8. Սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
9. Աղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
1. Խնձորները մաքրել:
2. Բոլոր բաղադրիչներն անցկացնել մսաղացով կամ մանրացնել բլենդերի օգնությամբ, ավելացնել աղ, սև պղպեղ, արևածաղկի ձեթ:
3. Եփել 2.5 ժամ, ժամանակ առ ժամանակ խառնել:
4. Պատրաստի աջիկան լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը