Բաժիններ՝

Բուրավետ մարինացված դդում

Բաղադրիչներ

1. Դդում – 500 գ
2. Խնձորի քացախ – 1 բաժակ
3. Շաքարավազ – 1 բաժակ
4. Մեխակ – 5 հատ
5. Դարչինի փայտիկ – 1 հատ
6. Ջուր – 250 մլ
7. Քերած կոճապղպեղ – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Դդումը կտրատել խորանարդաձև կամ շերտատել:

2. Շարել կաթսայի մեջ և վրան լցնել շաքարով և քացախով ջուրը: Թողնել այդ օշարակի մեջ ամբողջ գիշեր:

3. Համեմունքները փաթաթել թանզիֆի մեջ, կապել և դնել մարինադի մեջ:

4. Կաթսան դնել կրակի վրա: Եփել 5-7 րոպե՝ մինչև թափանցիկ դառնալը:

5. Եռացնել օշարակը և եփել դրանում դդումը մինչև «ալ դենտե» վիճակի:

6. Սառեցնել օշարակի մեջ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս