Նուրբ և անուշաբույր մուրաբա՝ մանդարինից
Բաղադրիչներ
1. Մանդարին – 1 կգ
2. Նարինջ – 1 հատ
3. Շաքարավազ – 1 կգ
4. Ջուր – 1 բաժակ
5. Աղացած կոճապղպեղ – 2 թ/գ
6. Վանիլին – 1 տուփ
Պատրաստման եղանակը
1. Մանդարինը կեղևազրկել և շերտերի բաժանել: Նույնն անել նաև նարնջի հետ:
2. Մրգերը լցնել կաթսայի մեջ և վրան ավելացնել մեկ բաժակ ջուր:
3. Ութ ժամ անց դնել ցածր կրակի վրա և ավելացնել կոճապղպեղը:
4. Եռալուց հետո զանգվածը պետք է եփել մեկ ու կես ժամ՝ անընդհատ խառնելով:
5. Ավելացնել վանիլին և շաքարավազ: Եփել ևս մեկ ու կես ժամ:
6. Լցնել նախապես ստերիլացրած բանկաների մեջ և փակել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը