Բաժիններ՝

Ծիրանի մուրաբա՝ պատրաստված ընկույզով

Բաղադրիչներ

1. Ծիրան (առանց կորիզի) – 1 կգ
2. Ընկույզ – 300 գ
3. Շաքարավազ – 600 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Հեռացնել ծիրանի կորիզները:

2. Վրան շաքարավազ լցնել և զգուշությամբ խառնել:

3. Թողնել մի քանի ժամ, որպեսզի հյութը դուրս գա:

4. Հետո ցածր կրակի վրա հասցնել եռման և եփել 10-15 րոպե:

5. Թողնել մի քանի ժամ, հետո նորից մի փոքր եփել:

6. Կրկնել երրորդ անգամ:

7. Մուրաբան հասցնել չորրորդ անգամ և ավելացնել ընկույզը:

8. Խառնել և եռացնել ընկույզի հետ 20 րոպե:

9. Տաք վիճակում լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս