Թխվածքաբլիթով և պնդուկով շոկոլադե տորթ, որն անգամ թխել հարկավոր չէ
Բաղադրիչներ
1. Թխվածքաբլիթներ – 250 գ
2. Կարագ – 115 գ
3. Բոված պնդուկ – 100 գ
4. Մուգ շոկոլադ – 75 գ
5. Կաթնային շոկոլադ – 75 գ
6. Նուտելլա – 4 ճ/գ
7. Սերուցք – 4 ճ/գ
Ջնարակի համար
1. Սերուցք – 125 մլ
2. Մուգ շոկոլադ – 75 գ
3. Կաթնային շոկոլադ – 75 գ
4. Նուտելլա – 4 ճ/գ
Զարդարելու համար
1. Բոված պնդուկով թխվածքաբլիթ – 2 ճ/գ
2. Շերտատած սպիտակ շոկոլադ – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. 20 սմ կաղապարը թաղանթապատել, մի փոքր կարագ քսել:
2. Մանրացնել թխվածքաբլիթները և խառնել մանրացրած պնդուկի հետ:
3. Առանձին խառնել կարագը, շոկոլադը, սերուցքը և նուտելլան: Հալեցնել գոլորշու վրա կամ միկրոալիքային վառարանում: Հետո շոկոլադե զանգվածը լցնել թխվածքաբլիթի վրա և զգուշությամբ խառնել:
4. Խառնուրդը լցնել կաղապարի մեջ:
5. Սառեցնել մոտ 1-2 ժամ:
6. Ջնարակի համար. խառնել շոկոլադը, նուտելլան և վրան լցնել տաք սերուցքը: 30 վայրկյան անց խառնել՝ մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
7. Տորթի վրա ջնարակ լցնել և զարդարել մանրացրած թխվածքաբլիթներով և պնդուկով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը