Բացահայտում ենք օդեսական աջիկայի գաղտնիքները. առանց շաքարավազի և քացախի
Բաղադրիչներ
1. Լոլիկ – 1 կգ
2. Կարմիր պղպեղ – 1 կգ
3. Սոխ – 1 հատ
4. Գազար – 2 հատ
5. Խնձոր – 1 հատ
6. Կծու պղպեղ – 3 հատ
7. Սխտոր – 1 հատ
8. Աղ
Պատրաստման եղանակը
1. Լոլիկը, բուլղարական կարմիր պղպեղը, սոխը և խնձորն աղալ մսաղացով: Գազարը քերել, մանր կտրատել սխտորը և կծու պղպեղը:
2. Ստացված զանգվածը լցնել թասի մեջ, դնել կրակին և խառնելով հասցնել եռման: Դրանից հետո իջեցնել կրակը և եփել 30 րոպե:
3. Ավելացնել սխտորը և կծու պղպեղը:
4. Հետո խառնել աջիկան և եփել ևս 10-15 րոպե:
5. Աջիկան տաք վիճակում լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել: Մի քանի ժամ թողնել շրջված վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը