Հնդկաձավարով պատրաստված դիետիկ թխվածքաբլիթներ նրանց համար, ովքեր նիհարում են. առանց ալյուրի և շաքարի
Բաղադրիչներ
1. Հնդկաձավար – 100 գ
2. Խնձոր – 2 հատ
3. Վարսակի փաթիլներ – 10 գ
4. Բուսայուղ – 2 ճ/գ
5. Մեղր – 1 թ/գ
6. Փխրեցուցիչ – 0.5 թ/գ
7. Մածուն – 100 մլ
8. Աղացած հիլ – 1 պտղունց
9. Քունջութ – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Հնդկաձավարն աղալ սրճաղացով և անցկացնել մաղով: Ավելացնել միջին քերիչով քերած խնձորը:
2. Խառնել զանգվածը մյուս բաղադրիչների հետ՝ մինչև միասեռ դառնալը: Ծածկել սրբիչով և թողնել 30 րոպե:
3. Եթե կես ժամ անց խմորը շատ ջրիկանա, ավելացնել հնդկաձավարի ալյուր, իսկ եթե դառնա ավելի չոր, ավելացնել մածուն:
4. Խմորից գնդեր ձևավորել և տափակեցնել հենց տապակի վրա շարված վիճակում:
5. Տաքացնել ջեռոցը մինչև 150 աստիճան և թխել թխվածքաբլիթները 30-40 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը