Բաժիններ՝

Պահքի ուտեստ. Գազարով կոտլետներ՝ պատրաստված սպիտակաձավարով

Բաղադրիչներ

1. Գազար – 2-4 հատ
2. Բուսայուղ – 3-4 ճ/գ
3. Սպիտակաձավար – 2 ճ/գ
4. Ալյուր – 2 ճ/գ
5. Պաքսիմատ – 2 ճ/գ
6. Աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

1. Սպիտակաձավարը լցնել թասի մեջ, ավելացնել եռացրած ջուր և թողնել 10 րոպե:

2. Գազարը եփել, սառեցնել և մաքրել: Հետո անցկացնել քերիչով:

3. Ավելացնել ալյուրը, սպիտակաձավարը և աղը: Լավ խառնել:

4. Ձևավորել կոտլետներ և թավալել պաքսիմատի մեջ:

5. Թավան դնել միջին կրակի վրա, ավելացնել բուսայուղ և 3-4 րոպե տապակել երկու կողմից:

6. Դնել թղթե անձեռոցիկի վրա, ազատվել ավելորդ յուղից և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս