Գյուղական կոտլետներ՝ հատուկ բաղադրատոմսով
Դժվար է գտնել կոտլետից ավելի պոպուլյար և ունիվերսալ ուտեստ. տեղին են միշտ և ամենուրեք: Իսկ եթե կոտլետները պատրաստված են ճագարի դիետիկ մսից, ապա ընդհանրապես ստացվում է հեքիաթային:
Կոտլետներ ճագարի մսից
Բաղադրիչներ
1. Ճագարի միս – 400 գ
2. Սերուցք (10 տոկոսանոց) – 50 մլ
3. Չոր հաց – 1 մեծ կտոր
4. Ձու – 2 հատ
5. Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
6. Մաղադանոս – 3 ճյուղ
7. Նեխուր – 3 ճյուղ
Պատրաստման եղանակը
1. Ճագարի միսը կտրատել և անցկացնել մսաղացով՝ կանաչու հետ միասին:
2. Հացի կտորը դնել թասի մեջ և վրան սերուցք լցնել: Թողնել 10 րոպե:
3. Աղացած մսին ավելացնել ձուն և սերուցքով ներծծված հացը, լավ խառնել, մի փոքր աղ և պղպեղ ցանել: Ֆարշը պետք է ստացվի շատ թեթև և միասեռ:
4. Ստացված զանգվածից նույն չափի կոտլետներ ձևավորել:
5. Կոտլետները տապակել բուսայուղով, տաք տապակի մեջ: Պատրաստի կոտլետները դնել թղթե անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը