Ինչպես են ռուսները պատրաստում մեր հանրահայտ ժենգյալով հացը
Ժենգյալով հաց, ղարաբաղյան խոհանոցի, ինչպես նաև՝ Կապանի և Գորիսի խոհանոցի ուտեստներից, որը բաղկացած է կանաչիներով (ժենգյալով) լցված հացից։ Որոշ շրջաններում այն նաև կոչվում է պինջարով հաց՝ հացի մեջ օգտագործած պինջարի (եղինջի) շնորհիվ։
Ռուսական eda.ru կայքը ներկայացնում է ժենգյալով հացի բաղադրատոմսը:
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 1 կգ
2. Ջուր – 600 մլ
3. Թարմ համեմ – 1 փունջ
4. Մաղադանոս – 1 փունջ
5. Բազուկի տերևուք – 1 փունջ
6. Կանաչ սոխ – 1 փունջ
7. Թրթնջուկ – 1 փունջ
8. Հազար – 1 փունջ
9. Սպանախ – 1 փունջ
Պատրաստման եղանակը.
1. Խառնել ալյուրը և ջուրը: Խմոր հունցել. այն պետք է լինի պինդ, բայց առաձգական: Հետո ծածկել խմորը սրբիչով և թողնել 30 րոպե: 
2. Մանր կտրատել ամբողջ կանաչին, ավելացնել բուսայուղ: Աղ և պղպեղ ցանել: 
3. Խմորը բաժանել գնդերի, յուրաքանչյուր գունդը շատ բարակ գրտնակել: 
4. Խմորի կենտրոնում կանաչի տարածել և միացնել խմորի ծայրերը: Սեղմել ժենգյալով հացը ձեռքով, որպեսզի օդը դուրս գա: 
5. Թխել չոր տապակի վրա, 2 կողմից: 
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

