Բաժիններ՝

Պաստերիզացված կաթ՝ լավագույնը երեխաների համար

Օրգանական և պաստերիզացված կաթն առողջարար է երեխաների համար: Սակայն սովորական պաստերիզացված կաթը 3 անգամ շատ յոդ է պարունակում, քան մյուսները:

Յոդը տարր է, առանց որի մանկական օրգանիզմը չի կարող նորմալ զարգանալ:  Յոդի մեծ քանակություն մենք ստանում ենք  կովի կաթից: Սակայն ոչ բոլոր կաթերն են հարուստ այս տարրով:  Րեդինգ համալսարանի գիտնականները  համեմատել են օրգանական, պաստերացված և ուլտրապաստերացված կաթը՝ ըստ յոդի քանակության:  Այս համեմատության առաջատարը դարձավ պաստերացված կաթը, դրանում յոդը 32% ավելի շատ է,  քան օրգանականում և ուլտրապաստերացվածում:

Մեծ Բրիտանիայում, ինչպես և Ռուսաստանում, շատերն ապրում են այնպիսի շրջաններում, որտեղ յոդի պակաս կա: Արդյունքում՝ այդ շրջանների բնակիչների մոտ առաջանում են վահանաձև գեղձի ֆունկցիայի խանգարումներ:  Բրիտանացիները կովերին կերակրում են սննդային հավելումներով, որոնք յոդ են պարունակում՝  կովի կաթը յոդով հարստացնելու համար: Կովերը հիմնականում սնվում են խոտով, որը յոդ չի պարունակում:

Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ հղի կանայք պետք է հեռու մնան օրգանական և ուլտրապաստերացված կաթից, քանի որ դրանցում յոդ գրեթե չկա, ինչն անհրաժեշտ է պտղի ճիշտ զարգացման համար:

Կարդացեք նաև

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս