Լավագույն մթերքները դետոքսիկացիայի համար
Steptohealth.ru կայքը գրում է, որ օրգանիզմում հավաքվում են վտանգավոր էլեմենտներ` տոքսիններ, որոնք հոգնածության, գլխացավերի, մաշկի գունատման և այլ երևույթների պատճառ են դառնում: Դրանցից ազատվելու համար կօգնեն հետևյալ մթերքները.
1. Դեռ վաղ ժամանակներից սխտորն օգտագործվում է տարբեր հիվանդությունների բուժման համար: Այն հեշտացնում է լյարդի աշխատանքը, պայքարում է վիրուսների և բակտերիաների դեմ, որոնք կարող են հիվանդությունների առաջացման պատճառ դառնալ:
2. Խնձորը հարուստ է նյութերով, որոնք օգնում են թունավոր նյութերը դուրս բերել օրգանիզմից:
3. Բրոկոլին ևս օգնում է նյութափոխանակությանն ու դետոքսիկացիային:
4. Բազուկը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, այն օգնում է լյարդին կատարել իր աշխատանքը:
5. Վնասակար նյութերն օրգանիզմից հանելու գործում կարող է օգնել նաև անանասը: Բացի դա, այն օգնում է նյութափոխանակության համակարգի աշխատանքին:
6. Սմբուկն օգնում է լյարդի աշխատանքին: Անհրաժեշտ է հիշել, որ այն պետք է օգտագործել մեծ քանակով ջրի հետ:
7. Կանաչ թեյը ևս օգնում է լյարդին կատարել իր աշխատանքը` այդ կերպ դետոքսիկացիան ավելի արդյունավետ դարձնելով:
8. Բանջարեղենը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնք կանխում են օրգանիզմի վաղաժամ ծերացումը: Դրանք օրգանիզմին օգնում են ազատվել վտանգավոր նյութերից:
9. Ջուրն իդեալական միջոց է օրգանիզմի մաքրման համար: Մաքուր ջուրը դետոքսիկացիայի հիանալի միջոց է: