Իսկ դուք գիտեի՞ք…
1. Ուտելուց հետո բերանի մեջ մեխակի չորացած բողբոջ պահեք, ու դա կնվազեցնի ստամոքսի թթվայնությունը:
2. Քերած վարունգից 15 րոպե դիմակ դրեք դեմքին, աչքերին ու պարանոցին ու կազատվեք դեմքի սև կետիկներից ու պզուկներից:
3. Ամռանը ձմերուկի հյութ խմեք, ու այն կանցկացնի շոգից առաջացած գլխացավը: Օրական ընդամենը մեկ բաժակը հրաշքներ կգործի:
4. Ուտելուց հետո ռեհանի մի քանի տերև ծամեք, և թթվայնությունը կանհետանա: Այս բնական միջոցը կկանխի նաև խոցն ու ռեֆլյուքսը:
5. Կտրատեք 6 հատ խուրմա ու եփեք կես լիտր կաթով 25 րոպե: Ընդունեք օրական 3 անգամ: Շատ լավ օգնում է չոր հազի դեպքում:
6. Նախաճաշից առաջ 100 գ եփած բազուկ կերեք ու ազատվեք ստամոքսի խանգարումից:
7. Մանր կտրատեք 6 միջին չափի գլուխ սոխ, խառնեք 4 ճաշի գդալ մեղր, վրան ջուր ավելացրեք ու դրեք թույլ կրակին, եփեք 2 ժամ: Ապա սառելուց հետո քամեք ու յուրաքանչյուր 3 ժամը մեկ անգամ ընդունեք 1 ճաշի գդալ: Այս այուրվեդական օշարակը շատ լավ է ինքնազգացողության լավացման համար:
8. Տրորեք 3-4 փափուկ խուրմա, խառնեք կաթի ու ոչ շատ քանակությամբ հալած յուղի հետ: Սա երկաթի պակասի շատ լավ կանխարգելում է: Ազատվեք սակավարյունությունից այս պարզ խառնուրդի օնությամբ:
9. Երկու թեյի գդալ մեղրը խառնեք նույն քանակությամբ կոճապղպեղի հյութի հետ: Սա շատ լավ խորխաբեր միջոց է մրսածության ու կոկորդի բորբոքումների դեպքում:
10. Ամեն օր քաղցած ստամոքսին մեկ հատ խնձոր կերեք ու մոռացեք ձեզ տանջող միգրենի մասին:
11. Ամեն օր նռան հյութ խմեք: Այն կօգնի մարմնի բարձր ջերմաստիճանի ու արյան ցածր ճնշման դեպքում:
Պատրաստեց Սոֆա Պետրոսյանը