Շատ օրիգինալ կարկանդակներ՝ պատրաստված թրթնջուկով
Բաղադրիչներ
1. Կեֆիր կամ մածուն – 200 մլ
2. Ձու – 1 հատ
3. Կարագ – 25 գ
4. Շաքարավազ – 1 ճ/գ
5. Չոր դրոժ – 1 թ/գ
6. Աղ – 1 պտղունց
7. Ալյուր – 400 գ
8. Թրթնջուկ – 500 գ
9. Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
9. Բուսայուղ՝ տապակելու համար
Պատրաստման եղանակը
1. Կեֆիրը մի փոքր տաքացնել: Ավելացնել շաքարավազ, աղ:
2. Կարագը հալեցնել:
3. Կեֆիրի մեջ ավելացնել ձուն և կարագը: Խառնել: Ավելացնել ալյուրը և դրոժը: Խմոր հունցել:
4. Թողնել խմորը 1.5 ժամ՝ հասունանալու համար:
5. Միջուկի համար թրթնջուկը լվանալ և մանր կտրատել: Վրան եռացրած ջուր լցնել, թողնել մի փոքր, հետո ջուրը թափել, թրթնջուկը լավ քամել և հեռացնել ավելորդ հեղուկը:
6. Խմորի հասունանալուց հետո այն բաժանել ոչ մեծ մասերի:
7. Յուրաքանչյուր մասը բլիթաձև գրտնակել, կենտրոնում թրթնջուկ դնել, վրան շաքարավազ լցնել:
8. Ձևավորել կարկանդակներ և բուսայուղով տապակել թավայի մեջ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը