Նրբագույն տորթ «Թթվասերիկ»
Շատ հեշտ բաղադրատոմս, որից գլուխ կհանի յուրաքանչյուր տան տիրուհի:
Բաղադրությունը.
Խմորի համար.
1. Ալյուր – 3 բաժակ
2. Շաքարավազ – 1 բաժակ
3. Թթվասեր – 1 բաժակ
4. Սոդա – 1թ/գ
5. Քացախ – 1ճ/գ
6. Կարագ – 2ճ/գ
Կրեմի համար.
1. Թթվասեր – 700գ
2. Շաքարավազ – 1 բաժակ
3. Վանիլին
4. Շոկոլադե սալիկ
Պատրաստման եղանակը.
1. Շաքարը հարել կարագի հետ, ավելացնել թթվասերը, քացախով հանգցրած սոդան և ալյուրը:
2. Պատրաստի խմորը բաժանել 6 մասի:
3. Տաքացնել ջեռոցը մինչև 180 աստիճան և թխել շերտերը մինչև ոսկեգույն դառնալը:
4. Յուրաքանչյուր շերտը թխել 6-7 րոպե:
5. Հարել թթվասերը շաքարի և վանիլինի հետ: Յուրաքանչյուր շերտին լավ կրեմ քսել և ցանել քերած շոկոլադ: Պատրաստի տորթը ձևավորել հատապտուղներով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը