Պահքի տնային կոտլետներ
Պահքի դդումով և կարտոֆիլով կոտլետների բաղադրատոմսը:
Բաղադրիչները.
1. Դդում – 1կգ
2. Սոխ – 2 հատ
3. Կարտոֆիլ – 1 հատ
4. Կանաչի (սամիթ, մաղադանոս, կանաչ սոխ, ռեհան)
5. Սպիտակաձավար – 1/2 բաժակ
6. Ջուր – 1 բաժակ
7. Ձիթայուղ – 3ճ/գ
8. Պաքսիմատ
9. Աղ և պղպեղ` ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը.
1. Դդումը քերել միջին քերիչով: Քերած դդումը դնել խորը տապակի մեջ, ավելացնել ձիթայուղը, մանր կտրատված սոխը և կարտոֆիլը: Ավելացնել ջուր: Շոգեխաշել բանջարեղենը 20 րոպե` մինչև պատրաստ լինելը:
2. Շոգեխաշած բանջարեղենի վրա ավելացնել սպիտակաձավարը և լավ խառնել: Շոգեխաշել ևս 10 րոպե:
3. Սառած բանջարեղենի վրա ավելացնել համեմունքներ և մանր կտրատված կանաչին: Ձևավորել կոտլետներ և թաթախել պաքսիմատի մեջ: Կոտլետները տապակել բուսայուղի մեջ` մինչև ոսկեգույն դառնալը:
Սխտորային սոուս կոտլետների համար:
Պատրաստման եղանակը.
Թույլ կրակի վրա սոտեյնիկի մեջ տաքացնել ձիթայուղը` քերած սխտորի հետ: Սխտորը պետք է հալվի ձիթայուղի մեջ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը