Բժիշկը թվարկել է ոսկորները քայքայող մթերքները
Աղի, կոֆեինի, շաքարի և գազավորված ըմպելիքների չափից շատ օգտագործումը կարող է վնասել ոսկորները, Gazeta.ru-ին ասել է էնդոկրինոլոգ Իրինա Զյատիկովան։
Նրա խոսքով՝ այս մթերքները արագացնում են կալցիումի կորուստը օրգանիզմից և հանգեցնում ոսկորների փխրունության:
Զյատիկովան հիշեցրել է, որ մինչև 25-30 տարեկանը օրգանիզմում ոսկրային հյուսվածքի ակտիվ աճ է տեղի ունենում, իսկ դրանից հետո սկսում է դանդաղորեն նվազել։
