Դիետոլոգը նշել է կանանց սնվելու հինգ հիմնական սխալները
Կնոջ առողջությունը, ինչպես և տղամարդունը, ուղղակիորեն կախված է սպառված սննդի որակից և քանակից։ Միևնույն ժամանակ, ինչպես ցույց է տալիս պրակտիկան, կանանց բնորոշ են սննդային որոշակի սխալներ, որոնք կարող են լուրջ վնաս հասցնել առողջությանը։ Սննդաբան և առողջ սնուցման ոլորտի փորձագետ Տատյանա Մեշչերյակովան «Իզվեստիային» պատմել է, թե ինչպես խուսափել դրանցից:
Առաջին սխալը, ըստ նրա, պարզ ածխաջրերի ավելցուկն է, հատկապես խորտիկներ հաճախ ուտելու ժամանակ: Իր բնույթով կանայք հակված են սով զգալ շատ ավելի սուր: Այդ իսկ պատճառով, շատ դեպքերում, նրանց ավելի հարմար է ուտել ավելի հաճախ՝ օրական չորսից վեց անգամ փոքր չափաբաժիններով, ներառյալ խորտիկները։
«Հաճախակի փոքր չափաբաժիններով նախուտեստները վնասակար չեն, սակայն կանայք հաճախ ավելացնում են չափաբաժինները, իսկ ամենից հաճախ քաղցրի հանդեպ ունեցած հակման պատճառով առողջ սնունդն ամբողջությամբ փոխարինում են տարբեր ձևերով պարզ ածխաջրերով։ Օրինակ՝ սննդակարգից (ոչ միայն կանանց, այլև ընդհանուր ընտանեկան սննդակարգից) նպատակահարմար է ամբողջությամբ բացառել սպիտակ հացն ու հացաբուլկեղենը»,- ըստ shantnews-ի՝ նշել է բժիշկը։
Պարզ ածխաջրերը կարող են ներառել նաև թվացյալ առողջարար սննդամթերք՝ թարմ քամած մրգահյութեր (ոչ փաթեթավորված), որոնք պարզ ածխաջրերի խտանյութ են և ակտիվորեն խթանում են ինսուլինի արտազատումը: Ուստի սննդաբանը խորհուրդ է տվել մրգային հյութեր խմել ոչ իրենց տեսքով, ավելի լավ է դրանք ջրով նոսրացնել կամ խմել մրգային և բանջարեղենային տարբերակները։