Բաժիններ՝

Ինչ ուտել շոգ եղանակին. 8 մթերք ամռան համար

1. Վարունգ

Թարմ վարունգը լավագույն մթերքն է ամռան համար: Վարունգն 90 տոկոսով բաղկացած է ջրից, հարուստ է կալցիումով, վիտամիններով և հանքային աղերով: Ավելի լավ է վարունգն օգտագործել առանց աղի: Կարող եք վարունգ ուտել այնքան, որքան ցանկանաք:

2. Կիվի

Այս կանաչ միրգը ոչ միայն հարուստ է C վիտամինով, այլ նաև հրաշալի ձևով պաշտպանում է օրգանիզմը չրազրկումից՝ շնորհիվ կալցիումի բարձր պարունակության:

3. Ազնվամորի

Ազնվամորին պարունակում է խնձորային, գինու և մրջնաթթուներ, գլյուկոզա, ֆրուկտոզա, սախարոզա, պեկտինային և ազոտային նյութեր, կալիումի աղեր, С վիտամին, կարոտին և եթերային յուղ: Թարմ ազնվամորին շատ լավ հագեցնում է ծարավը և բարելավում է մարսողությունը: Ազնվամորին ընդունակ է իջեցնել տաքությունը և օրգանիզմից դուրս հանել տոքսինները:

4. Թարմ կանաչի

Եվս մեկ յուրահատուկ մթերք: Ձեր ամառային աղցանների մեջ որքան հնարավոր է շատ սամիթ, մաղադանոս, կանաչ սոխ և հազարի տերևներ ավելացրեք:

5. Ձմերուկ

Ձմերուկը լավագույն մթերքն է, որը հագեցնում է ծարավը: Այն նույնպես 90 տոկոսով բաղկացած է ջրից: Ձմերուկը շատ քիչ կալորիաներ է պարունակում, և այն կարելի է առանց վախենալու ուտել մեծ քանակությամբ: Ձմերուկն ընդունակ է նաև օրգանիզմից համել թունավոր նյութերը:

6. Սեխ

Սեխը դրական ազդեցություն է թողնում մարսողության վրա, այն հագեցնում է ծարավը և հանգստացնում է նյարդային համակարգը:

7. Բուլղարական պղպեղ

Պղպեղը պարունակում է С, В1, В2, В9, Р, РР վիտամինները և կարոտին: Քաղցր պղպեղը խթանում է ստամոքսահյութի արտադրմանը: Պղպեղը հագեցնում է ծարավը:

8. Սև հաղարջ

Սև հաղարջը համարվում է օգտակար նյութերի և վիտամինների հանք: Հաղարջը օգտագործում են՝ որպես անոթները լայնացնող, նյութափոխանակությունը բարելավող, արյունը մաքրող, հակաբորբոքային, միզամուղ միջոց: Եվ, իհարկե, այն լավագույն մթերքներից մեկն է ամռան համար:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս