
Նշվել է կանաչ կարտոֆիլի վտանգավորությունը

Կարտոֆիլի թեթև կանաչ պալարները պիտանի չեն մարդու օգտագործման համար, դրանք պարունակում են թունավոր օրգանական միացություն, որը կարող է թունավորման պատճառ դառնալ։ Այդ մասին, ըստ shantnews-ի՝ Vechernyaya Moskva-ին հայտնել է էնդոկրինոլոգ Նատալյա Լազուրենկոն։
Սոլանինը, որը պարունակվում է կանաչավուն կարտոֆիլի մեջ, կարող է առողջության վրա մի շարք բացասական հետևանքներ առաջացնել։ Ավելի լավ է ընդհանրապես հրաժարվել նման ապրանքի օգտագործումից։ Թունավոր նյութը թունավոր ազդեցություն ունի կենտրոնական նյարդային համակարգի վրա։
«Սոլանինը կարող է առաջացնել մի շարք բացասական հետևանքներ՝ գլխացավեր, ուշադրության դանդաղում, միկրոբիոտայի խանգարում, ստամոքս-աղիքային լորձաթաղանթի բորբոքում»,- զգուշացրել է բժիշկը։
Եթե կարտոֆիլի վրա կանաչ բծեր են հայտնաբերվում, ապա ավելի լավ է այն ամբողջությամբ կտրել կամ ապրանքը փոխարինել ավելի լավով, նշել է փորձագետը։
Ավելի վաղ հաղորդվել էր, որ բ.գ.թ. Պավլիչենկոն խորհուրդ է տվել ձավարեղեն ուտել սրտի հիվանդությունները կանխելու համար։