Ինչ ուտել շոգ եղանակին. 8 մթերք ամռան համար
                                    1. Վարունգ

Թարմ վարունգը լավագույն մթերքն է ամռան համար: Վարունգն 90 տոկոսով բաղկացած է ջրից, հարուստ է կալցիումով, վիտամիններով և հանքային աղերով: Ավելի լավ է վարունգն օգտագործել առանց աղի: Կարող եք վարունգ ուտել այնքան, որքան ցանկանաք:
2. Կիվի

Այս կանաչ միրգը ոչ միայն հարուստ է C վիտամինով, այլ նաև հրաշալի ձևով պաշտպանում է օրգանիզմը չրազրկումից՝ շնորհիվ կալցիումի բարձր պարունակության:
3. Ազնվամորի

Ազնվամորին պարունակում է խնձորային, գինու և մրջնաթթուներ, գլյուկոզա, ֆրուկտոզա, սախարոզա, պեկտինային և ազոտային նյութեր, կալիումի աղեր, С վիտամին, կարոտին և եթերային յուղ: Թարմ ազնվամորին շատ լավ հագեցնում է ծարավը և բարելավում է մարսողությունը: Ազնվամորին ընդունակ է իջեցնել տաքությունը և օրգանիզմից դուրս հանել տոքսինները:
4. Թարմ կանաչի

Եվս մեկ յուրահատուկ մթերք: Ձեր ամառային աղցանների մեջ որքան հնարավոր է շատ սամիթ, մաղադանոս, կանաչ սոխ և հազարի տերևներ ավելացրեք:
5. Ձմերուկ

Ձմերուկը լավագույն մթերքն է, որը հագեցնում է ծարավը: Այն նույնպես 90 տոկոսով բաղկացած է ջրից: Ձմերուկը շատ քիչ կալորիաներ է պարունակում, և այն կարելի է առանց վախենալու ուտել մեծ քանակությամբ: Ձմերուկն ընդունակ է նաև օրգանիզմից համել թունավոր նյութերը:
6. Սեխ

Սեխը դրական ազդեցություն է թողնում մարսողության վրա, այն հագեցնում է ծարավը և հանգստացնում է նյարդային համակարգը:
7. Բուլղարական պղպեղ

Պղպեղը պարունակում է С, В1, В2, В9, Р, РР վիտամինները և կարոտին: Քաղցր պղպեղը խթանում է ստամոքսահյութի արտադրմանը: Պղպեղը հագեցնում է ծարավը:
8. Սև հաղարջ

Սև հաղարջը համարվում է օգտակար նյութերի և վիտամինների հանք: Հաղարջը օգտագործում են՝ որպես անոթները լայնացնող, նյութափոխանակությունը բարելավող, արյունը մաքրող, հակաբորբոքային, միզամուղ միջոց: Եվ, իհարկե, այն լավագույն մթերքներից մեկն է ամռան համար:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
 
 
 
 
                                    
                        
                        
                        
                        
                        
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    