Ի՞նչ վտանգավոր հիվանդություններից կարող է պաշտպանել բազուկի հյութը
Կենսաբանական գիտությունների թեկնածու, նուտրիցիոլոգ Ալեքսանդր Միրոշնիկովը «Ռոսիա 1»-ի «Ամենագլխավորի մասին» հաղորդման եթերում ասել է, որ բազուկի հյութը պետք է օգտագործել սրտի եւ անոթների հիվանդությունների կանխարգելման համար։
Մասնագետի խոսքով՝ բազուկի հյութը կարող է պաշտպանել սրտի կաթվածից, քանի որ դրանում պարունակվում են ֆլավոնոիդներ, որոնք նվազեցնում են արյան մեջ «վատ խոլեստերինի» մակարդակը։ Միրոշնիկովը նշել է, որ հենց այդ խոլեստերինն է հիմնականում սրտի եւ անոթների հիվանդությունների գլխավոր պատճառը։
Նուտրիցիոլոգը խորհուրդ է տվել ամենօրյա սննդաբաժնում ներառել այդ ըմպելիքի 250 միլիգրամ՝ պաշտպանվելու համար սիրտ-անոթային հիվանդություններից, մասնավորապես՝ ինֆարկտից եւ ինսուլտից, տեղեկացրել է VSE42.RU-ն։