Հեքիաթային թխվածք՝ կիրակնօրյա նախաճաշի համար
Բաղադրիչներ
1. Կաթնաշոռ – 250 գ
2. Սպիտակաձավար – 2 ճ/գ
3. Ձու – 2 հատ
4. Շաքարավազ – 1 ճ/գ
5. Աղ – 1/2 թ/գ
6. Կաթ – 1/2 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
1. Խառնել կաթը և սպիտակաձավարը և թողնել 10 րոպե, որ սպիտակաձավարն ուռչի:
2. Կաթնաշոռին ավելացնել ձուն՝ շաքարավազի հետ, աղը և սպիտակաձավարը:
3. Կաղապարը պատել մարգարինով և պաքսիմատ շաղ տալ:
4. Թխել 40 րոպե 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը