Հավը չինական ձևով՝ պատրաստված բանջարեղենով
Բաղադրիչներ
1. Հավի կրծքամիս – 350 գ
2. Կարմիր քաղցր պղպեղ – 100 գ
3. Կանաչ քաղցր պղպեղ – 200 գ
4. Սոխ – 100 գ
5. Գազար – 150 գ
6. Սոյայի սոուս – 5 ճ/գ
7. Ձիթայուղ – 1 ճ/գ
8. Շաքարավազ – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Հավի կրծքամիսը լվանալ, շերտատել:
2. Սոխը մաքրել, շերտատել:
3. Բուլղարական պղպեղը լվանալ, շերտատել:
4. Գազարը լվանալ, կտրատել ոչ բարակ օղակների:
5. Տապակը տաքացնել, ձիթայուղ լցնել: Ձիթայուղի տաքանալուց հետո ավելացնել շերտատված հավի միսը: Անընդհատ խառնելով՝ տապակել 2-3 րոպե:
6. Տապակի մեջ հերթականությամբ՝ 2-3 րոպե ընդմիջումով, անընդհատ խառնելով, սկզբից ավելացնել գազարը, հետո՝ սոխը, հետո՝ բուլղարական պղպեղը: Տապակել 3-4 րոպե:
7. Բաժակի մեջ խառնել սոյայի սոուսը շաքարավազի հետ:
8. Քաղցր սոուսը լցնել տապակի մեջ՝ տապակելով հավի միսը և բանջարեղենը 2-3 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը