Բաժիններ՝

Սովորում ենք պատրաստել ամենահամեղ խոզի միսը՝ սխտորով և հազրեվարդով

Բաղադրիչներ

1. Խոզի մսակտոր – 1200 գ
2. Սխտոր – 10 ատամիկ

Մարինադի համար

1. Աղ – 1 ճ/գ
2. Պղպեղ – 1/2 ճ/գ
3. Չոր հազրեվարդ – 1/2 ճ/գ
4. Կես կիտրոնի հյութ
5. Դիժոնյան մանանեխ – 2 ճ/գ
6. Ձիթապտղի յուղ – 3 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Մարինադը պատրաստելու համար խառնել բոլոր բաղադրիչները:

2. Մսակտորի վրա ճեղքեր բացել, սխտորները տեղավորել մեջը և այն 4 ժամ պահել մարինադի մեջ:

3. Այնուհետև հանել միսը և տեղավորել տապակի մեջ:

4. Միսը ծածկել նրբաթիթեղով և 1 ժամ եփել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, ինչից հետո հանել նրբաթիթեղը և թողնել ջեռոցում ևս 40 րոպե:

5. Պատրաստի միսը հանել ջեռոցից և թողնել 10 րոպե, հետո կտորների բաժանել և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս