Համեղ պղպեղ՝ մարինացված 1 օրում
Բաղադրիչներ
1. Մաքրած պղպեղ – 300 գ
2. Կանաչի
3. Սոխ – 1 հատ
4. Սխտոր – 5 ատամիկ
5. Կծու պղպեղ – 0.3 հատ
6. Ջուր – 500 մլ
7. Աղ – 1 ճ/գ
8. Շաքարավազ – 1.5 ճ/գ
9. Մեխակ – 3 հատ
10. Դափնու տերև – 2-3 հատ
11. Արևածաղկի սերմ – 1.5 ճ/գ
12. Քացախ – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Պղպեղը կտրատել 4 մասի:
2. Մանր կտրատել կանաչին և սխտորը:
3. Կտրատել սոխը և կծու պղպեղը:
4. Աղով, շաքարավազով, համեմունքներով և ձեթով ջուրը եռացնել մոտ 2 րոպե:
5. Թասի մեջ շարել պղպեղը, սոխը, կանաչին, սխտորը և խառնել:
6. Վրան լցնել մարինադը, ավելացնել քացախը:
7. Մեկ օր պահել սառնարանում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը