Գլխացավ, այտուցներ… նշաններ, որ չափից շատ աղ եք օգտագործում

Մարդկանց մեծ մասն օրվա ընթացքում ավելի շատ աղ է օգտագործում, քան օրգանիզմին անհրաժեշտ է: Fabiosa.com-ի հաղորդմամբ՝ աղի չափից շատ օգտագործման դեպքում նկատվում են հետևյալ նշանները:

Ծարավի մշտական զգացում: Այս կերպ ուղեղն ազդանշան է ուղարկում, որ օրգանիզմին հեղուկը չի բավականացնում:

Այտուցվածություն: Աղի չարաշահման դեպքում հեղուկը կուտակվում է օրգանիզմում՝ առաջացնելով այտուցներ: Կարող է նկատվել նաև որովայնի փքվածություն:

Գլխացավ: Նատրիումի ավելորդ քանակի դեպքում անոթները լայնանում են, ինչը գլխացավերի պատճառ է դառնում:

Կարդացեք նաև

Քաշը չի նվազում: Եթե արդեն երկար ժամանակ է՝ հետևում եք սննդակարգին, սակայն այդպես էլ չի հաջողվում ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից, ամենայն հավանականությամբ՝ չափից շատ աղ եք օգտագործում, ինչի հետևանքով հեղուկը մնում է օրգանիզմում:

Զարկերակային ճնշման բարձրացում: Նատրիումի մակարդակի բարձրացումը հանգեցնում է մի շարք խնդիրների, այդ թվում՝ զարկերակային ճնշման բարձրացման՝ հիպերտոնիայի:

Սրտային անբավարարության նշաններ: Աղի ավելորդ քանակը մեծացնում է սրտի ծանրաբեռնվածությունը: Կարող են նկատվել շնչահեղձություն, տախիկարդիա, ստորին վերջույթների արտահայտված այտուցներ:

Եթե թվարկված նշանները չեն անհետանում նույնիսկ սննդակարգում աղի քանակի կարգավորումից հետո, հարկավոր է խորհրդակցել մասնագետի հետ, քանի որ դրանք կարող են վկայել այլ առողջական խնդիրների առկայության մասին:

Ինչով փոխարինել աղը: Սննդամթերքը պատրաստելիս փորձեք աղը փոխարինել համեմունքներով: Ուշադրություն դարձրեք հետևյալ մթերքի վրա.

  • կիտրոնի հյութ
  • քացախ
  • մանանեխ
  • իմբիր
  • քարրի
  • սխտոր
  • օրեգանո
  • սամիթ
  • ռեհան
  • սուսամբար
  • չաման
  • կարմիր պղպեղ:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց 168.am

Տեսանյութեր

Լրահոս